מרכז המגמה: ידידיה גזבר
מטרות המגמה:
אם תסתכלו מתחת לרגליים שלכם לרגע, תראו שאתם מחוברים לקרקע. אפשר לקפוץ לפעמים, אפילו לעוף, אבל בסוף אנחנו חוזרים לקרקע. אנחנו חיים בתוך מרחב, ולכן במגמת אדריכלות נלמד להסתכל סביבנו ולקרוא את העולם שאנו חיים בו.
במגמה נלמד להבין, לחשוב ולתכנן את המקומות שאנשים חיים בהם; נלמד לנתח מרחב בנוי, לחשוב מי גר בו, לעצב הצעות ופתרונות למרחב הבנוי ולהציע מבנים ומקומות חדשים.
המגמה מקווה לקחת אחריות על המרחב הבנוי, לדעת מה לתכנן ולהצליח להעביר את הרעיונות שלנו מהרוח אל החומר. כדי לעשות את זה נלמד להכיר חומרים וצורות בניה, וכמובן לדבר אדריכלית: איך לשרטט, לצייר, לתעד וכך להעביר את מה שקורה בראש שלנו אל אנשים אחרים.
תכנית הלימודים:
כיתה י’ – נתחיל בהיכרות עם עולם האדריכלות, החומר והמרחב: תכנים עיוניים, טכנולוגיות בניה וחומרי בניין. נלמד את יסודות השרטוט והמידול: איך רושמים, בונים ומעצבים. את כל אלה ניישם בפרויקט מעשי שיתרגל תכנון אדריכלי.
כיתה י”א – נעמיק בחקר תולדות האדריכלות ופרויקטים חשובים בתוכה, נמשיך להכיר טכניקות וטכנולוגיות בניה ואת אלה נהפוך לפרויקט תכנון מעשי – 2 יח”ל (הערכה פנימית). במקביל תיבחנו על טכנולוגיות בניה וחומרי בניה בבחינה עיונית – (3 יח”ל הערכה חיצונית).
כיתה י”ב – נאסוף את כל מה שלמדנו לפרויקט גמר מעשי, אותו תציגו בסוף השנה. (5 יח”ל)